Start > Nieuws > presentatie 11CD box – 21 september 2007

presentatie 11CD box – 21 september 2007

29 mei 2007

In 1967 werd de Americana-formatie CCC Inc. opgericht, een uiterst succesvolle band in het Nederlandse club- en festivalcircuit. Zij speelden als enige Nederlandse band op het hoofdpodium van het Kralingenfestval van 1970.

Na 1974 houdt de band officieel op te bestaan en gaat ondergronds.

Regelmatig worden er korte tournees gehouden en er verschijnen nog een aantal LP’s en CD’s.

‘ Inmiddels zijn we 40 jaar verder. Vandaag betekent CCC Inc.: een club van vrienden, die er al 40 jaar genoegen aan beleven om zo nu en dan bij elkaar te komen, te kletsen, en muziek te maken.

In 40 jaar gebeurt alles. Avontuur, haat, liefde, ontrouw, krankzinnigheid, dood. Alle grote gevoelens en gebeurtenissen hebben we als clubje meegemaakt. En dat kun je aan de muziek horen. Het is doorleefd. Wij zijn zelf degenen geworden waarover we vroeger zongen.

Ook is er in 40 jaar niets veranderd. Er is dezelfde energie. Overrompelend, explosief soms. Er is hetzelfde plezier in het spelen. Er zijn de liedjes, die tijdloos bleken. En er is het leven, dat doorgaat, met passie en emotie. Zo hebben de vriendschap en de muziek zich ontwikkeld als een goede viool. Door de tijd is de klank mooier en intenser geworden’.

Op 21 september 2007 wordt er een box gepresenteerd bij het Instituut van Beeld en geluid op het Mediapark met daarin 11 CD’s en een DVD waarin al het werk van CCC is opgenomen van 1967 tot en met 2007. Tevens verschijnt er bij uitgeverij In de Knipscheer een bijbehorend fotoboek met daarin honderden foto’s van de fotografe Molly Mackenzie die zij heeft gemaakt tussen 1967 en 1974.

De presentatie zal het begin zijn van een nieuwe reeks optredens.

CCC Inc. bezetting

Joost Belinfante, viool, mandoline, mondharmonica, zang

Jaap van Beusekom, autoharp, banjo, dobro, zang

Jan Hendriks, gitaar

Ernst Jansz, accordeon, piano, wasbord, zang

Huib Schreurs, mondharmonica, zang

Meer informatie en geluid staat op WWW.CCCinc.nl en WWW. Myspace/oldmenCCC

 

Boekingen; The Alternative 015-2154212, info@thealternative.nl

Nieuws