Start > Nieuws > CD presentatie ‘Jack Owned a House’ van CCC Inc. en presentatie DVD van Ernst Jansz ‘Dromen van Johanna’ 21 november in het Beauforthuis in Austerlitz

CD presentatie ‘Jack Owned a House’ van CCC Inc. en presentatie DVD van Ernst Jansz ‘Dromen van Johanna’ 21 november in het Beauforthuis in Austerlitz

31 oktober 2012

De legendarische hippieband CCC inc viert in 2012 haar 45-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan doken de muzikanten voor het eerst sinds 1984 weer eens de studio in om een nieuw album op te nemen. Het album “Jack Owned A House” kan worden gezien als een aanvulling op de uitgebreide verzamelbox die CCC inc. in 2007 heeft uitgegeven. De laatste jaren is de band weer veel aan het toeren en op deze nieuwe CD staan nummers die tijdens de concerten veel worden gespeeld, maar die nog niet eerder zijn uitgebracht, waaronder het nummer dat Joost Belinfante schreef ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag, “The Flower And The Seed”. Ook zijn nu eindelijk opgenomen de Beatles-cover “I’ve Just Seen A Face”, gezongen door Huib Schreurs, en het betoverende “The Wayfaring Stranger”, waarbij Jaap van Beusekom zichzelf op de autoharp begeleidt. In al die jaren heeft CCC inc. niets aan kracht en authenticiteit ingeboet.

 

Begin dit jaar sloot Ernst Jansz zijn “Dromen van Johanna”-tournee af. Tijdens een van de laatste voorstellingen (in De Flint in Amersfoort) werden opnamen gemaakt voor een live DVD van de voorstelling. Zowel deze DVD als de nieuwe CD van CCC inc. worden op deze avond gepresenteerd met een speciaal dubbelconcert. Voor de gelegenheid zullen de muzikanten die Jansz hebben begeleid bij “Dromen van Johanna” meespelen met CCC inc., die op hun beurt mee zullen spelen als Jansz zijn prachtige Bob Dylan-vertalingen zingt.

 

Drie van de leden van CCC inc., Ernst Jansz, Jan Hendriks en Joost Belinfante, gaven dit jaar ook een paar concerten met een ander bandje, waarmee moeiteloos vier keer Gelredome werd gevuld. Van het overdonderende spektakel van Symphonica in Rosso naar de intimiteit van Het Beauforthuis in Austerlitz, een uniek concert dat u niet mag missen.

 

CCC inc. bestaat uit:

Joost Belinfante – viool, mandoline, mondharmonica, zang

Jaap van Beusekom – banjo, dobro, autoharp, zang

Jan Hendriks – gitaar

Ernst Jansz – wasbord, piano, zang

Huib Schreurs – mondharmonica, concertina, zang

 

Aangevuld met:

Guus Paat – gitaar, dobro, lapsteel

Richard Wallenburg – bas

 

De cd is te verkrijgen via deze site en na concerten van CCC Inc. zie de concertagenda

Binnenkort volgen de details

 

Nieuws