Start > Nieuws > CCC maakt nieuwe studio opnames

CCC maakt nieuwe studio opnames

12 maart 2017

Afgelopen donderdag 9 maart heeft CCC na lange tijd weer drie studio opnames gemaakt in de Trypoul studio in Neerkant.
De opnames worden toegevoegd aan de Verzamelbox die door Ernst wordt samengesteld en geproduceerd en zal worden gepresenteerd op 14 oktober in het Beauforthuis in Austerlitz.

Er zijn drie nummers opgenomen.
Het eerste is een instrumentaal Ashoken Farewell, de onofficiële hymne van de Civil War. Het merkwaardige aan het nummer is dat het geschreven is in 1982 en helemaal niet stamt uit de tijd van de Civil War die duurde van 1861-1865. De compositie is van Jay Ungar en werd in eerste instantie gebruikt voor een tv-serie over de Amerikaanse Burgeroorlog. Daardoor kreeg het grote bekendheid en werd als zodanig toegevoegd aan het Civil War repertoire.

Het tweede nummer is een Amerikaanse hit uit 1959 El Paso geschreven door Marty Robbins. Een prachtig nummer dat als volgt begint:
Out of the West Texas town of El Paso, I fell in love with a Mexican Girl. Nighttime would find me in Rosa’s cantina, Music would play and Felina would whirl. Het verhaal loopt natuurlijk niet goed af!

Het derde nummer is een bluesnummer van Skip James (1902-1969) uit 1931 die wij nog gezien hebben tijdens het Folkblues Festival in 1967 in het Concertgebouw (!) in Amsterdam.
Het nummer heet Hardtime Killing Floor Blues en wordt door Huib gezongen

Hard time here and everywhere you go
Times is harder than ever been before
And the people are driftin’ from door to door
Can’t find no heaven, I don’t care where they go

JvB

Nieuws