Start > Nieuws > CCC in 3voor12!

CCC in 3voor12!

8 april 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 april stond CCC in Perron 55. Voor VPRO’s 3 voor 12 schreef Joost Bazelmans dit stukje en maakte er ook foto’s bij:

CCC Inc is een legendarische band, alleen al vanwege het feit dat zij als enige Nederlandse band in 1970 op het Holland Pop Festival stonden. Wanneer je dan ook nog kijkt wat de bandleden hebben betekend voor de Nederlandse popmuziek kun je alleen nog spreken van doorgewinterde muzikanten, die hun sporen in Nederland ruimschoots hebben verdiend maar daardoor niet te beroerd zijn om op een kleiner podium met ontzettend veel enthousiasme en plezier hun nummers op te dragen.

Het repertoire kenmerkt zich door folk en ouderwetse country, ondersteund door fidle, mondharmonica, dobro, gitaar, piano en accordeon. Een bas en drums zijn ook absoluut niet nodig om de kwalitatief goede muziek te ondersteunen, al is het wasbord dat door Ernst Jansz bespeeld wordt een heerlijke aanvulling op het akoestische assortiment.

Aangezien verschillende bandleden van CCC Inc later ook in Doe Maar terecht zijn gekomen, horen we ook nog twee nummers van deze formatie. Ernst Janz mag eerst het nummer ‘Tijd Genoeg’ ten gehore brengen, en enige tijd later wordt ‘Nederwiet’ ingezet, van een zeer opmerkelijke tekst voorzien door Joost Belinfante.

Mooie momenten genoeg tijdens het optreden. Veel wisselingen van instrumenten, heerlijk samenspel van Jan Hendriks op gitaar en Jaap van Beusekom op banjo of dobro. Maar ook het prachtige spel van Joost Belinfante op mondharmica en fidle, en natuurlijk ook van Huib Schreurs op de mondharmonica, zorgen voor kippevel momenten en luid aplaus vanuit de zaal.

Na een kleine twee uur spelen, inclusief toegift, hielden de muzikanten het voor gezien. Een avond vol goede muziek, goede muziekanten, goed publiek en een heerlijke nostalgische sfeer.

Joost Bazelmans (ook foto’s)

 

Zie ook http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=93891&magazines=93892&news=958181

Nieuws