Start > Archief > Posters

Posters

25 april 2012

 

Fietsententoonstelling klein

 De ‘nieuwe Rai’, Fietsententoonstelling, 26 februari t/m 4 maart 1968. Ons eerste echte grote optreden. We wisselden af met de Hunters met Jan Akkerman. Wie herinnert zich niet ‘Russian Spy and I’ met die ongelofelijk virtuoze gitaarsolo. Een foto van een van de optredens is te zien in de fotogalerij van Molly Mackenzie, Ernst’s toenmalige geliefde en onze hoffotograaf.

Flight to Lowlands Paradise klein

De prachtige poster van de 2e Flight to Lowlands Paradise, 28 en 29 december 1968, in de Margriethal van de Utrechtse Jaarbeurs. Dit festival was de voorloper van het latere A Campingflight To Lowlands Paradise oftewel Lowlands. Jimi Hendrix, wel gecontracteerd, kwam niet opdagen. Cuby & The Blizzards, de Outsiders (met Appie Rammers, onze latere bassist), The Pretty Things, de Bonzo Dog Doodah Band en Pink Floyd waren er wel. Door de rammelende organisatie werd het voor ons een eindeloze nacht wachten.

Kralingen

Een van de posters van het Festival in Kralingen, 26,27 en 28 juni 1970. Wij speelden er al op donderdagavond 25 juni om de eerste grote PA installatie in Nederland, dezelfde die gebruikt was voor het Isle of Wight festival 1969 en overgevlogen vanuit Engeland, te testen. Het geluid was spectaculair. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt.

Kralingen2

Een andere poster van het Kralingen festival. Ons officiele optreden was in de vroege zondagochtend toen de zon opkwam boven een veld langharigen.

CCC Kralingen 3 klein

En een derde poster. Alle bands staan erop: Jefferson Airplane, Santane de Byrds, Dr. John, Soft Machine, Fairport Convention, Pink Floyd. Zoals te lezen valt waren wij als enige Nederlandse band bij de hoofdacts geprogrammeerd (afgezien van Han Bennink), als laatste van de zaterdag.

Pinkpop 1971 klein

Pinkpop, 31 mei 1971.

ROCKCIRCUS_1972_POSTER

Olympisch Stadion, 22 mei 1972, The Amsterdam Rock Circus. Onder andere met Dr. John, Donovan en Pink Floyd. Molly Mackenzie maakte veel foto’s (zie Foto Galerij Molly Mackenzie 1967-1973). Ook Wammes Witkop en Rob Martaré stuurden ons foto’s van het concert (zie Fotogelerij Wammer Witkop 1972-1973 en Rob Martaré 1972).

CCC 1

Paradiso, 27 mei 1972, samen met Kevin Ayers, voorheen bassist van de Soft Machine, nu met eigen band. Na afloop hebben we nog tot in de kleine uurtjes gejamd. Kevin was uiteindelijk zo dronken dat ie niet meer op zijn benen kon staan.

 

CCC 2

Paradiso, 11 juni 1972. Benefiet voor Release Amsterdam, een hulpverleningsorganisatie. Met onder andere ook Tortilla, het fantastische bandje uit Bergen met de broertjes Den Tex en Thé Lau. Jaap zou later met Jan Piet Den Tex in Electric Tear spelen.

7

Paradiso, 8 juli 1972, met o.a. Todd Rundgren

11

Een andere poster van die avond.

CCC 4

Paradiso, 6 oktober 1972. Het affiche is gemaakt door Martin Kaye, de vaste Posterontwerper van Paradiso in die jaren.

CCC 3

Paradiso, 4 augustus 1973. Met in het voorprogramma de zwarte banjospeler Norris, met wie Jaap nog veel zou optreden.

CCC 5

Paradiso, 28 december 1973. Met het Amsterdams Kamerkoor. Weer een ontwerp van Martin Kaye in zijn kenmerkende stijl.

poster ccc 001

Poster van de afscheidstoernee, die eindigde in een uitverkocht Paradiso, op 11 mei 1974. 1800 mensen zaten in de zaal, nimmer waren er zoveel geweest en zouden er daarna nog komen. De veiligheidseisen werden later aangescherpt omdat tijdens het concert de vloer dreigde door te zakken.
Jaap maakte samen met zijn banjo de foto. Van Photoshoppen was toen nog geen sprake. Wel van de whiskyfles.

CCC Paradiso 1977 klein

We gaven nog 1 daverend concert in Paradiso, op koninginnedag, 30 april 1977. Sjonnie Lodewijks, onze drummer, maakte de poster. We waren erg in onze schik met de titel: CCC trapt keihard na.

 

Archief